9 mars 2010

Spefis

Igår såg vi det tydligt, Viggo har blivit SÅ spe! Man ser konturerna av revbenen och armarna är som två små stickor, han är blå och har ringar under ögonen.

Han har dessutom knappt någon aptit kvar, sitter här nu med en burk youghurt som han i vanliga fall ÄLSKAR, men han ville bara ha några skedar.

Vi kom fram till att det förmodligen har att göra med att han blivit hård i magen pga alla blåbärs och majs produkter han fick när han kräktes som mest. Han får "hulkningar" när han ligger ner och ibland kan det komma lite kräk, antagligen för att magen är så full av sådant som ej kommer ut.

Nu lägger vi till messmör i välling och katrinplommon på sked, hoppas att det vänder!

Någon som vet om och isåfall när man skall söka hjälp, då tänker jag mest pga hans utseende... Har ni tips och råd får ni gärna lämna dem.

3 kommentarer:

  1. Nyponsoppa är också lösande.

    Får Ni till magen kommer säkert Viggan att bli matfrisk igen.

    Krya på Er! // Kicki

    SvaraRadera
  2. Tack kicki!
    Vilken tur att vi har nyponsoppa hemma, det ska han få till mellis idag!

    Ge Linn en kram från oss!

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag lider bara jag läser ordet magsjuka. Hugo kräktes i 5 dagar så han blev uttorkad och hamnade på lasarettet, han såg ut som ett litet skelett när det var över men det blir ju så, dom har ju inget att ta av så dom tappar allt "bebishull" och det är som vanligt. Bara ni ger honom vätska, gärna vätskeersättning på sked, och mat som han tycker om (låt han äta precis allt haha) så vänder det snart. Om ni är rädda för att han är uttorkad..ni kan nypa lite på skinnet på honom och om det går tillbaka sig direkt så ska det inte vara nån fara, om huden stannar veckad så behöver man mer vätska. Men matlusten kommer nog vara borta ett tag! Krya på er=)

    SvaraRadera

Vad kul att du tar dig tid att lämna ett spår :)