12 januari 2012

LCHF fråga

Tack för era svar ang maten!:)

En fråga till er som kör och vet mycket om lchf, skall man inte vara lite försiktig med fett osv om man inte kör 100% REN lchf? Tänkte att effekten blir tvärtom med fettet då jag inte tagit bort kolhydraterna 100% eftersom jag äter frukt osv...

2 kommentarer:

  1. Effekten av fett kommer aldrig bli tvärtom då vi inte blir feta av fett. Vi blir feta av socker. Du borde verkligen börja räkna på dina kalorier om du är seriös i din viktnedgång för i slutändan handlar det alltid om in och utgifter.

    Här är en bra länk där du kan räkna ut ditt energibehov: http://www.viktvakten.se/rakna_ut_energibehov.htm.

    För att sedan hålla koll på hur många kalorier saker och ting ger är det här en bra sida:
    http://www7.slv.se/Naringssok/SokLivsmedel.aspx

    Även om man inte vill hålla på att räkna varje dag så kan man verkligen få en AHA-upplevelse av att se hur många kalorier en vara egentligen ger. Många gånger får man en chock när man trott något varit nyttigt. Som cashew nötter t.ex. 100g ger över 600kalorier. Även om det är nyttigt fett så är det helt galet mycket kalorier. Mer än en middag typ.

    Oj, nu blev det långt och jag sitter här och är helt begeistrad :) Haha!
    Jag kanske borde göra en tränings och matblogg? Helt fastnad i träsket!

    Lycka till! Och kämpa, sötsuget ger med sig :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack Jessica!:)
    Alltså själva anledningen till att jag började med detta var först å främst för att mina onyttigjeter hade spårat ut totalt! Chips, godis och läsk flera ggr i veckan! Så bara genom att plocka bort det + vanliga kolhydrater tror jag kommer göra skillnad, å förhoppningsvis ge mig en sund syn på sånt.

    Förstår du?:)

    Många har även en "unna sig dag" där de får äta vad de vill, men jag tänker att det kan vara farligt spec nu i början då man lätt kan falls tillbaka till gamla vanor. Ist tänkte jag försöka undvika frukt på veckorna och äta goda frukter en dag på helgen...

    JA skaffa en kost och matblogg!:)

    Kramar till dig

    SvaraRadera

Vad kul att du tar dig tid att lämna ett spår :)